Ferma de capre

Ferma de capre "La Caprina" se afla in sudul Romaniei, pe granita judetelor Giurgiu si Teleorman la 60 km de capitala tarii, Bucuresti. Se poate ajunge pe drumul judetean ce leaga comuna Draganesti - Vlasca de orasul Giurgiu, iar ca punct de reper se poate folosi "Halta Rasuceni". Suprafata pe care se intinde este de 12ha, unde se gasesc 9 grajduri si o suprafata arabila. Desi multi crescatori se feresc de capre, ele fiind considerate stricatoare si neastamparate efectivul nostru de capre pentru muls este de 330 de capete, selectate cu atentie pe parcursul a 4 ani. Ele sunt exploatate in stabulatie in cele mai bune conditii. Ferma este dotata cu sala de muls moderna: instalatie de muls, tanc de inox pentru pastrare si racire cu pastrarea temperaturii constante la 4 grade C; sala de branza: vana de inox pentru pasteurizarea laptelui, presa si forme; camera cu crinte pentru maturare si camera de depozitare dotata cu aer conditionat. Transportul de la sala de muls catre sala de branza se face prin circuit dublu, astfel laptele neintrand in contact cu aerul.
Pe langa cresterea animalelor este un loc foarte bun pentru relaxare, aerul curat, padurea din spatele fermei si produsele naturale completand experienta deosebita intr-o ferma de animale romaneasca.

Laptele de capra

Foarte putina lume cunoaste cu adevarat calitatile laptelui de capra si de aceea vom incerca sa le prezentam sperand in acest fel sa facem lapte de capra cat mai cunoscut si indragit. Laptele de capra este considerat datorita compozitiei foarte hranitor fiind cel mai apropiat de laptele uman si un leac cu actiune lenta pentru foarte multe afectiuni raspandite in vremurile noastre. Eficienta lui se observa in fortificarea sistemului imunitar , anemiei, lipsa poftei de mancare, a starii depresive, a bolilor de plamani in special TBC-ul, dar si in lupta cu stadiile incipiente de cancer, atrofii musculare. In asftfel de suferinte laptele de capra nu se comporta neaparat ca un medicament si nu poate lupta singur contra bolilor insa reuseste sa inlature slabiciunea organismului si sa il revigoreze pentru a lupta cu boala.

Se stie inca din cele mai vechi timpuri ca Regina Cleopatra a Egiptului era cunoscuta pentru pielea ei deosebita, insa cum reusea sa o pastreze asa ? Cu ajutorul laptelui de capra ! Laptele de capra este foarte bogat in acid lactic ce ajuta la exfolierea pielii, curatand in profunzime. Vitaminele A, C si D, calciu si magneziu ajuta in lupta cu imbatranirea, hidrateaza si catifeleaza epiderma, imbunatateste elasticitatea si mentine pH-ul natural al pielii. Ultimele cercetari au scos la iveala ca ingredientii activi din lapte sunt identici cu cei din stratul protector al epidermei. Dupa Cleopatra, laptele de capra a fost mentionat de catre Hipocrate in lucrarile sale medicinale, numindu-l ca o esenta vindecatoare. O cura de lapte de capra inseamna un consum zilnic intre 14 si 90 de zile, insa pentru persoanele supraponderale, hipertensive, sau cu probleme ale ficatului cat si pentru copii este indicat avizul medicului.

Cum se comanda

Comanda se face fie prin telefon, fie prin intermediul site-ului → magazin